13 Haziran 2012 Çarşamba

KURAN'DA HZ. MEHDİ'YE İŞARET EDEN EBCEDLER

HZ. MEHDİ (AS)'IN GELİŞİNE VE İSLAM AHLAKININ DÜNYA HAKİMİYETİNE İŞARET EDEN AYETLERİN EBCEDLERİ
Allah içinizden iman edenlere ve salih amelde bulunanlara vaadetmiştir: “Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir...” (Nur Suresi, 55)
Ebced: MİLADİ: 2013
Ve seveceğiniz bir başka (nimet) daha var: Allah'tan 'yardım ve zafer (nusret)' ve yakın bir fetih. Mü'minleri müjdele. (Saff Suresi, 13)
Ebced: HİCRİ: 1402, MİLADİ:1981

Andolsun, Biz Zikir’den sonra Zebur'da da: "Şüphesiz Arz'a salih kullarım varisçi olacaktır" diye yazdık. (Enbiya Suresi, 105)
Ebced: 2051

Andolsun, gönderilen kullarımıza (şu) sözümüz geçmiştir: “Gerçekten onlar, muhakkak nusret (yardım ve zafer) bulacaklardır. Ve hiç şüphesiz; Bizim ordularımız, üstün gelecek olanlar onlardır.” (Saffat Suresi, 171-173)


Andolsun, daha önce onlar fitne aramışlardı. Ve sana karşı birtakım işler çevirmişlerdi. SONUNDA ONLAR, İSTEMEDİKLERİ HALDE HAK GELDİ VE ALLAH'IN EMRİ ORTAYA ÇIKIP ÜSTÜNLÜK SAĞLADI. (Tevbe Suresi, 48)
2025 (Şeddeli)

Allah, yazmıştır: "Andolsun, ben galip geleceğim ve elçilerim de." Gerçekten Allah, en büyük kuvvet sahibidir, güçlü ve üstün olandır. (Mücadele Suresi, 21)
Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, Kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile. (Saff Suresi, 8)
Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O'dur. Öyle ki onu (hak din olan İslam'ı) bütün dinlere karşı üstün kılacaktır; müşrikler hoş görmese bile. (Saff Suresi, 9)
Ebced: Şeddesiz 2021                                                          

Ki O, elçilerini hidayetle ve hak din ile, diğer bütün dinlere karşı üstün kılmak için gönderdi. Şahid olarak Allah yeter. (Fetih Suresi, 28)
Ebced: 1444, (Miladi) 2022)

Ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler istemese de Allah, Kendi nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor. (Tevbe suresi, 32)
Ebced: Hicir 1423, Miladi: 2002

Müşrikler istemese de o dini (İslam'ı) bütün dinlere üstün kılmak için elçisini hidayetle ve hak dinle gönderen O'dur. (Tevbe Suresi, 33)
Ve onlardan sonra sizi o arza mutlaka yerleştireceğiz. İşte bu, makamımdan korkana ve tehdidimden korkana ait (bir ayrıcalıktır). Fetih istediler, (sonunda) her zorba inatçı bozguna uğrayıp -yok oldu- gitti. (İbrahim Suresi, 14-15)
Allah'ın yardımı ve fetih geldiği zaman, ve insanların Allah'ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde, hemen Rabbini hamd ile tesbih et ve O'ndan mağfiret dile. Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir. (Nasr Suresi, 1-3)
Ebced: 2016

Şüphesiz, Biz sana apaçık bir fetih verdik. Öyle ki Allah, senin geçmiş ve gelecek (her) günahını bağışlasın, üzerindeki nimetini tamamlasın ve seni dosdoğru bir yola yöneltsin. Ve Allah, sana 'üstün ve onurlu' bir zaferle yardım etsin. (Fetih Suresi, 1-3)
Ebced: 1979
... Fakat Allah, sizin bilmediğinizi bildi, böylece bundan önce size yakın bir fetih (nasib) kıldı. (Fetih Suresi, 27)
"EY DAVUD, GERÇEK ŞU Kİ, BİZ SENİ YERYÜZÜNDE BİR HALİFE KILDIK. Öyleyse insanlar arasında hak ile hükmet, istek ve tutkulara (hevaya) uyma; sonra seni Allah'ın yolundan saptırır. Şüphesiz Allah'ın yolundan sapanlara, hesap gününü unutmalarından dolayı şiddetli bir azab vardır." (Sad Suresi, 26)
1428/2007 (şeddeli)

Allah, rızasına uyanları bununla kurtuluş yollarına ulaştırır ve onları kendi izniyle karanlıklardan nura çıkarır. Onları dosdoğru yola yöneltip-iletir. (Maide Suresi, 16)
Biz ise, yeryüzünde güçten düşürülenlere (1) lütufta bulunmak, onları önderler yapmak ve mirasçılar kılmak(2) istiyoruz. (Kasas Suresi, 5)
Ebced (1): 1996 Ebced (2) önderler ... ve mirasçılar kılmak: 2021

İşte böylece biz yeryüzünde Yusuf'a güç ve imkan (iktidar) verdik. Öyle ki, orada (Mısır'da) dilediği yerde konakladı. Biz kime dilersek rahmetimizi nasib ederiz ve iyilik yapanların ecrini kayba uğratmayız. (Yusuf Suresi, 56)
Ebced: 2017

Onu satın alan bir Mısır'lı (aziz,) karısına: "Onun yerini üstün tut (ona güzel bak), umulur ki bize bir yararı dokunur ya da onu evlat ediniriz" dedi. Böylelikle biz, Yusuf'u yeryüzünde (Mısır'da) yerleşik kıldık. Ona sözlerin yorumundan (olan bir bilgiyi) öğrettik. ALLAH, EMRİNDE GALİB OLANDIR, ancak insanların çoğu bilmezler. (Yusuf Suresi, 21)

Ebced: MİLADİ 2014


Kim Allah'ı, Resûlü’nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır. (Maide Suresi, 56)
Ebced: 2055

Sonra, nasıl yapıp-davranacaksınız diye gözlemek için, onların ardından sizi yeryüzünde halifeler kıldık. (Yunus Suresi, 14)

Ebced: MİLADİ: 2048


... Bu yurdun sonu kimindir, inkar edenler pek yakında bileceklerdir. (Rad Suresi, 42)
De ki: "Hak geldi, batıl yok oldu. Hiç şüphesiz batıl yok olucudur." (İsra Suresi, 81)
Kendisine bereketler kıldığımız yerin doğusuna da, batısına da o hor kılınıp-zayıf bırakılanları (müstaz'afları) mirasçılar kıldık... (Araf Suresi, 137)
Ve sizi onların topraklarına, yurtlarına, mallarına ve daha ayak basmadığınız bir yere mirasçı kıldı. Allah, her şeye güç yetirendir. (Ahzab Suresi, 27)
Allah, suçlu-günahkarlar istemese de, hakkı (hak olarak) Kendi kelimeleriyle gerçekleştirecektir. (Yunus Suresi, 82)
Onlar ki, yeryüzünde kendilerini yerleştirir, iktidar sahibi kılarsak, dosdoğru namazı kılarlar, zekatı verirler, ma'rufu emrederler, münkerden sakındırırlar. Bütün işlerin sonu Allah'a aittir. (Hac Suresi, 41)

Ebced: 1399 ; 1979 (Şeddeli)


Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz. (Al-i İmran Suresi, 139)
1437 / 2016                                          
5/54- Ey iman edenler, içinizden kim dininden geri döner (irtidat eder)se, Allah (yerine) Kendisi'nin onları sevdiği, onların da Kendisi'ni sevdiği mü'minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı ise 'güçlü ve onurlu,' Allah yolunda çaba harcayan ve kınayıcının kınamasından korkmayan bir topluluk getirir. Bu, Allah'ın bir fazlıdır, onu dilediğine verir. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir.
Haberin olsun, göktekilerin ve yerdekilerin tümü gerçekten Allah'ındır. HABERİN OLSUN; ŞÜPHESİZ ALLAH'IN VA'Dİ HAKTIR; ANCAK ONLARIN ÇOĞU BİLMEZLER.
Yunus  Suresi, 55

EBCED: 1446 / 2025 (Şeddesiz)

ELBETTE RABBİN SANA RAZI OLDUĞUN NİMETİ VERECEK, böylece sen hoşnut kalacaksın. (Duha Suresi, 5)

Ebced: MİLADİ
vav-ı atıfla 2015, vav-ı atıfsız 2009

İşte kalplerinde hastalık olanları: "Zamanın, felaketleriyle aleyhimize dönüp bize çarpmasından korkuyoruz" diyerek aralarında çabalar yürüttüklerini görürsün. Umulur ki Allah, bir fetih veya Katından bir emir getirecek de, onlar, nefislerinde gizli tuttuklarından dolayı pişman olacaklardır. (Maide Suresi, 52)

Ebced: MİLADI: 1996


Böylece Rabbin seni seçkin kılacak, sözlerin yorumundan sana öğretecek ve daha önce ataların İbrahim ve İshak'a tamamladığı gibi senin ve yakup ailesi üzerindeki nimetini tamamlayacaktır... (Yusuf Suresi, 6)

Ebced:
HİCRİ: 1443, MİLADİ: 2020 (Şeddesiz)

Gerçekten biz ona yeryüzünde sapasağlam bir iktidar verdik ve ona her şeyden bir yol (sebep) verdik. (Kehf Suresi, 84)

Ebced:
HİCRİ:1440, MİLADİ: 2017 (Şeddeli)

Dedi ki: Rabbimin beni kendisinde sağlam bir iktidarla yerleşik kıldığı (güç nimet ve imkan) daha hayırlıdır. Madem öyle bana (insani) güçle yardım edin de sizinle onlar arasında sapasağlam bir engel kılayım. (Kehf suresi, 95)

Ebced: HİCRİ:1409,  MİLADİ:1987 (Şeddesiz)


ELBETTE, YERYÜZÜNDE VE ONUN ÜZERİNDEKİLERE BİZ VARİS OLACAĞIZ ve onlar bize döndürülecekler. (Meryem Suresi, 40)

1992 (şeddeli)


Bu, İbrahim'e, kavmine karşı verdiğimiz delilimizdir. BİZ, DİLEDİĞİMİZİ DERECELERLE YÜKSELTİRİZ. ŞÜPHESİZ SENİN RABBİN, HÜKÜM VE HİKMET SAHİBİDİR, BİLENDİR.(En’am Suresi, 83)

EBCED:
2003

DUHAN SURESİ, 32:
“ANDOLSUN, BİZ ONLARI BİR İLİM ÜZERE ALEMLERE ÜSTÜN KILDIK.”

EBCED: 2011-2029

Lekad ihternâhum (Andolsun onları seçtik,üstün kıldık)=1431/2010

58/21- Allah, yazmıştır: "Andolsun, ben galip geleceğim ve elçilerim de." Gerçekten Allah, en büyük kuvvet sahibidir, güçlü ve üstün olandır.

2039 (Şeddeli)


"Rabbimiz, ELÇİLERİNE VA'DETTİKLERİNİ BİZE VER, kıyamet gününde de bizi 'hor ve aşağılık' kılma. Şüphesiz Sen, va'dine muhalefet etmeyensin."
Al-i İmran Suresi, 194

Ebced: 1444 / 2023 (Şeddesiz)


ADNAN OKTAR KURAN'DA MEHDİYETİ ANLATIYOR

Taha Suresi'nden Mehdiyete işaretler, Hz. Mehdi (as) İstanbul'dan geçerken, Boğaz Köprüsüyle açılmış kuru yoldan geçecek.
Yasin Suresi'nden hikmetler; ahir zamanda en büyük sorun, fıkıh bilgisindeki eksiklik değil inançsızlıktır.
Duha Suresi'nden ahir zamana işaretler; İslam ahlakı hakim olduğunda tüm mustazaflar tam korunacak.
İnşirah Suresi'nden hikmetli açıklamalar; Allah her zorlukla beraber bir kolaylık yaratır.
Hz. Yusuf (as) kıssasında Mehdiyete çok fazla işaret vardır. - 1
Hz. Yusuf (as) kıssasında Mehdiyete çok fazla işaret vardır. - 2
Alak Suresi; Deccaliyet insanları Allah'ın hükümlerini yerine getirmekten alıkoyar.
Tarık Suresi; Mehdiyet devrinde insanlıktan saklanan bütün gizli ve karanlık bilgiler insanlığa sunulacak.
Ala Suresi; öncelikle Allah'ın varlığı anlatılarak, Allah korkusu ve sevgisinin oluşması gerekir.
İnşikak Suresi; Kuran'da Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alameti olan ay ve güneş tutulmalarına işaret edilir.
Buruc Suresi; Deccaliyetin nasıl zulüm yapacağına Kuran'da işaret edilmektedir.
Kasas Suresi'nde Hz. Musa kıssasından ahir zamana işaretler
Enam Suresinde Mehdi'nin tanınacağına işaretler, müşriklerin durumu, zorlukta iken Allah'a dua ve diğer konular
Fatır Suresi'nde bir kısım yobazların aldatmaya çalışacaklarına işaretler, Deccal'e bakan ayetler
Kuran'da Hz. Mehdi'nin çocukluk yıllarına işaret
Yusuf kıssasından ahir zamana işaretler
Hz. Süleyman döneminden ahir zaman'a yönelik teknolojik işaretler
Rum Suresi'nden ahir zamana işaretler ve ebcedler
Furkan Suresi'nde Hz. Mehdi (a.s.)'nin çıkış tarihine işaretler
Kuran'da ahir zamandaki birçok olaya işaret Büyük İslam alimlerinin, Kuran'da Hz. Mehdi (a.s.)'a ve İslam ahlakının dünya hakimiyetine işaret eden bazı ayet şerhleri olduğu gibi atom bombasının keşfine de işaret vardır
Hz. Mehdi (a.s.) ve İslam'ın dünya hakimiyetine işaret eden bazı Kuran ayetleri
Kehf Suresi'nden Hz. Mehdi (a.s.)'ye ve Hz. Mehdi (a.s.) talebelerine işaretler
Kehf Suresi'nde Hz. Mehdi (as)'a işaret eden pek çok hikmet vardır - 1
Kehf Suresi'nde Hz. Mehdi (as)'a işaret eden pek çok hikmet vardır - 2
'Allah'ın Hadi isminin tecellisi olan Hz. Mehdi (as)'a işaret eden ayetler'
Zülkarneyn Kıssasından ahir zamana önemli işaretler -1
Zülkarneyn Kıssasından ahir zamana önemli işaretler -2
İmam Cafer'in Kuran'dan Hz. Mehdi (a.s.)'a işaret ettiğini bildirdiği ayetler.
Hac Suresi 40. ayetinde Hz. Mehdi (as)'a işaret eden ebced hesabı
Bakara Suresi'nde Mehdiyete işaret eden ayetler
Saffat Suresi'nden açıklamalar; Allah'ın Hz. Mehdi (as) ve Hz. İsa (as)'ı kurtarmasına ve yardım edip dünyaya hakim kılmasına işaret
Kehf Suresi'nden açıklamalar: Kuran'da Allah'ın Müslümanlara yeryüzünde bir iktidar vereceğini anlatan pek çok ayet vardır.
Kuran'ı her açışımızda Mehdiyetle ilgili bir konu çıkıyor. Enbiya Suresi'nden Mehdiyete işaret eden açıklamalar.
Tarık Suresi'nden Mehdiyete işaretler. Hz. Mehdi (as) da dalaleti delen bir yıldız gibi çıkacaktır.
Fecr Suresi'nde Mehdiyet'e ve İstanbul'a işaret eden çok önemli sırlar vardır.
Yusuf Suresi'nden açıklamalar: Hz. Yusuf (as)'ın döneminde derin devlet devrede, kanun ve hukuk sadece göstermelik
Büruc Suresi'nden Mehdiyete ve ahir zamana işaretler. Ahir zamanda Müslümanlara zulüm yapanlar kumanda odalarından Müslümanları nasıl yaktıklarını izliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder